Sve vesti Svet

Velika vest! YOUTUBE preko noći ukinuo CENZURU o COVID-u 19

Velika vest! YOUTUBE preko noći ukinuo CENZURU o COVID-u 19

Tokom poslednje dve godine, YouTube je tiho uklonio ili promenio mnoga svoja pravila cenzure o COVID-u, što je dovelo do cenzurisanja brojnih video snimaka i kreatora tokom 2020. i 2021. godine.

Kolektivno, ove promene YouTube-ovih „medicinskih dezinformacija o COVID-19“ znače da je korisnicima sada dozvoljeno da dovode u pitanje ili osporavaju da li vakcine smanjuju rizik od zaraze ili širenja COVID-a 19, dovode u pitanje ili osporavaju efikasnost maski i socijalnog distanciranja, kažu da simptomi i zaraznost COVID-a 19 su jednaki ili manje ozbiljni od obične prehlade ili sezonskog gripa i proglašavaju da je pandemija završena.

Sve zabrane izjava o maskama, socijalnom distanciranju i samoizolaciji uklonjene su iz YouTube-ove politike „medicinskih dezinformacija o COVID-19“. Pored toga, jedna zabrana izjava o vakcinama je uklonjena iz politike i nekoliko pravila koja se odnose na vakcine je promenjena.

Dvojac priznao da je ukrao dnevnik iz pakla Bajdenove ćerke u kojem Ešli piše kako se zajedno “tušira sa tatom”

Ranije je YouTube cenzurisao tvrdnje da:

„Virus više ne postoji ili je pandemija gotova“
„COVID-19 vakcine nisu efikasne u sprečavanju širenja COVID-a 19“
„Nošenje maske je opasno ili izaziva negativne efekte na fizičko zdravlje“
„Maske ne igraju ulogu u sprečavanju zaraze ili prenosa“
„Nošenje maske dovodi do pada nivoa kiseonika na opasne nivoe“
„Maske izazivaju rak pluća ili oštećenje mozga“
„Nošenje maske izaziva COVID-19“
„Sadržaj koji osporava efikasnost lokalnih zdravstvenih vlasti ili smernica SZO [Svetske zdravstvene organizacije] o fizičkom distanciranju ili merama samoizolacije radi smanjenja prenosa COVID-a 19“
„Video snimci u kojima se navodi da socijalno distanciranje i samoizolacija nisu efikasni u smanjenju širenja virusa“
Sva pravila koja zabranjuju ove specifične tvrdnje su sada uklonjena iz politike.

Prethodna zabrana „tvrdnji da vakcine protiv COVID-19 ne smanjuju rizik od zaraze COVID-19“ promenjena je u zabranu „tvrdnji da vakcine protiv COVID-19 ne smanjuju rizik od ozbiljne bolesti ili smrti“.

A prethodna zabrana politike „tvrdnji da su simptomi, stopa smrtnosti ili zaraznost COVID-19 manje ozbiljni ili jednako teški kao obična prehlada ili sezonski grip“ promenjena je u „tvrdnje da je stopa smrtnosti od COVID-a 19 jednaka ili manja od one kod obične prehlade ili sezonskog gripa.

ZAKERBERG priznao u podkastu kod Rogana: FBI mi je “preporučio” da cenzurišemo priču o laptopu Hantera Bajdena

YouTube je uneo ove izmene u svoju politiku dezinformacija o medicinskim bolestima COVID-19 negde između 4. aprila 2022. i 18. maja 2022.

Pre unošenja ovih promena, YouTube je uklonio više od milion video snimaka zbog kršenja pravila dezinformisanja o COVID-u 19 . Mnoge ličnosti visokog profila, cenzurisana su u tom vremenu.

Ne samo da je tehnološki gigant cenzurisao ove tvrdnje za koje je sada odlučeno da su dozvoljene, već je takođe redovno objavljivao svoju cenzuru takozvanih dezinformacija o COVID-u 19.

NultaTačka/ReclaimTheNet